Carta del secretari general d’Units per Avançar

Published On: 20 setembre 2019Categories: Actualitat0 Comments

Benvolguda, benvolgut,

Hem encetat un nou curs polític ple d’incerteses. La repetició de les eleccions generals, la desacceleració de l’economia, la incipient crisi del petroli, el Brexit o la guerra comercial entre EUA i la Xina són factors que ens afecten als quals hi hem de sumar la precarietat d’un Govern d’Espanya en funcions i d’un govern català incapaç d’aprovar Pressupostos i l’impacte de la sentència del Tribunal Suprem respecte els polítics catalans encausats pel Procés. Per altra part, des de fa temps, estem immersos en un procés de recomposició dels diferents espais polítics que no només afecta a l’independentisme o a les opcions que tenim a dreta i esquerra, sinó també al nostre espai natural, el catalanisme. Conscients de tot plegat, vull compartir algunes reflexions, en el benentès que caldrà fer els corresponents debats al si dels òrgans de govern del partit en el moment adequat, conscients de la importància que té la gestió dels tempos en la política.

Units per Avançar, un partit cada dia més consolidat.

Com a partit vam definir amb claredat les nostres coordenades ideològiques en el Manifest Fundacional, a partir del qual hem desenvolupat diversos documents programàtics. La proposta de “Pacte d’Estat Catalunya-Espanya” és més vigent que mai en l’actual conjuntura i de cara al nostre futur col·lectiu. Així mateix, tenim posicions clares i definides en àmbits tan rellevants per a nosaltres com, per exemple, l’educació, la fiscalitat o la seguretat.

Pel que fa al nostre arrelament territorial i institucional, les darreres eleccions municipals ens han permès fer un salt quantitatiu i qualitatiu. A més de ser presents al Parlament de Catalunya gràcies a l’aliança subscrita amb el PSC -de la qual en fem una valoració molt positiva-, avui tenim responsabilitats en una trentena llarga d’ajuntaments. Destaca, per la seva rellevància política i institucional, el de Barcelona en el qual, de la mà d’Albert Batlle, hem assumit amb criteri, coratge i responsabilitat l’àmbit de la seguretat.

Per tal d’adaptar-nos a aquesta nova realitat, per un costat hem impulsat la reforma dels nostres Estatuts (que debatrem el proper dissabte dia 5 d’octubre). I, per l’altre, hem proposat la incorporació del Tinent Alcalde Albert Batlle a la direcció política del partit, a l’espera que els nous Estatuts ens permetin més incorporacions. Les responsabilitats que hem assumit al món local són per a nosaltres una oportunitat única de portar a la pràctica els nostres plantejaments polítics i constitueixen un seriós compromís amb els nostres conciutadans.

Units per Avançar davant les diverses iniciatives en el terreny del catalanisme polític.

Conscients de la nostra realitat com a partit polític i convençuts de la solidesa de les nostres propostes, estem oberts a dialogar i a debatre sobre les mateixes amb les diferents iniciatives que darrerament estan apareixent en l’ampli espai del catalanisme polític. No  creiem, però,  que sigui el moment de participar en debats que tenen per objecte la creació de nous partits o instruments electorals, entre d’altres raons perquè nosaltres ja disposem d’una eina política cada vegada més consolidat. Precisament perquè estem convençuts de la bondat de les nostres propostes, acudirem als fòrums on siguem convidats per aportar-les. Per a nosaltres, el debat de les idees i propostes és previ al dels instruments o al de les aliances electorals. Un debat, aquest darrer, que afrontarem quan arribi el moment atents a la conjuntura i de la manera com ho hem fet fins ara: al si dels òrgans pertinents i democràticament. Avui per avui, hem de ser molt conscients que continuen vigents i ferms els compromisos i les aliances que ens han permès ser presents a les institucions, de manera que la nostra prioritat és l’exercici responsable de les tasques de govern o d’oposició que ens han estat encomanades.

Units per Avançar davant la imminència de la Sentència del TS respecte el Procés.

A ningú no se li escapa que la sentència del Tribunal Suprem respecte als polítics encausats pel Procés sotragarà la nostra societat i tindrà conseqüències en els plans social i polític català i espanyol. Davant d’aquesta evidència, la nostra resposta ha de passar, òbviament, per l’acatament de la sentència, però també per la ferma reivindicació del retorn a la política, perquè aquesta és la veritable naturalesa del conflicte. Haurem de retornar a la política, haurem de retornar a les institucions i, per descomptat, haurem de retornar al compliment de la legalitat. Concebem la sentència com el punt d’inflexió que ens hauria de permetre tancar el capítol judicial i obrir el de la política, entesa com a negociació i pacte. I aquí, també hi tenim moltes coses a dir.

No serà un camí fàcil, però a les nostres bases fundacionals tenim una bona brúixola per recorre’l. Confiem-hi.

Units per Avançar, molta feina per fer. Som-hi !

Ramon Espadaler Parcerisas

Secretari General

20 de setembre de 2019

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant