Comunicat d’Units per Avançar

Published On: 2 novembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

Davant la fixació de les sol·licituds de penes formulades per la Fiscalia General de l’Estat i per l’Advocacia de l’Estat als polítics investigats en el procés judicial de l’1-O de 2017, Units per Avançar vol manifestar:

1- Que el respecte que professem per la presumpció d’innocència i per la separació de poders, fonamentals en tot sistema democràtic, no ens impedeix fer pública la nostra opinió respecte a les esmentades sol·licituds, que considerem desproporcionades, atès que, en opinió nostra, les acusacions de rebel·lió i de sedició no s’adeqüen als fets esdevinguts, tot i reconèixer la comissió de presumptes il·legalitats.

2- Units per Avançar reiterem, un cop més, la naturalesa política del conflicte existent Catalunya portes endins i entre Catalunya i Espanya. Per aquesta raó, reclamem als governs català i espanyol un esforç per afrontar el conflicte des del diàleg, en el marc de la legalitat i fent us de tots els mecanismes que ens ofereixen les institucions.

3- Considerem que, com mai, cal que tots els que tenim presència a les  institucions, perquè així ho han manifestat a les urnes els nostres conciutadans, fem un esforç per propiciar aquest diàleg, per difícil que sigui i per confrontades que siguin les posicions polítiques.

4- Units per Avançar reiterem, un cop més, la necessitat de substituir la presó preventiva d’una part de les persones investigades, per la llibertat condicional, situació que els ha de permetre preparar amb totes les garanties la seva defensa en el procés judicial.

2 de novembre de 2018

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant