Costarà d’entendre que els grups independentistes no donin suport als pressupostos de l’Estat i s’alineïn amb Cs i el PP

Published On: 7 gener 2019Categories: Actualitat0 Comments

El secretari general d’Units per Avançar ha dit en una entrevista a els Matins a  Ràdio 4 que“els pressupostos generals de l’Estat són bons per a Catalunya” i per aquest motiu  creu que “als grups independentistes els costarà més  justificar un vot en contra que no pas un vot a favor perquè són més recursos per a Catalunya i més capacitat financera per al govern de la Generalitat”.

Ramon Espadaler ha subratllat que “costarà molt d’entendre que l’independentisme present al Congrés del Diputats i al govern de la Generalitat s’alineï amb Cs i el PP. Si això passés, ens indicarà potser que han assumit la tesi que com pitjor millor, i això seria una mala notícia per a Catalunya”. I ha afegit: “a més, els impediria dur a terme polítiques socials, en la sanitat, en l’educació i en la dependència”.

A Andalusia seria partidari de no entrar en cap negociació amb Vox

Preguntat sobre l’ascens de Vox, els secretari general d’Units per Avançar ha recordat que el creixement d’aquesta formació política –“un monstre que ens ven a veure”-  és una noticia fatal pels continguts i pel que representen”. I ha posat com a exemple la seva agressivitat contra la política d’igualtat i contra la política de lluita contra la violència masclista. “És una involució que el país no es pot permetre, ni Andalusia, ni Catalunya, ni Espanya, ni Europa. Hauria de fer reflexionar als partits que es mouen en un espai de centre, de dreta i d’esquerra distants de posicions populistes, antieuropeistes”. Espadaler ha reblat que a Andalusia “seria partidari de no entrar en cap negociació i de buscar consensos amplis”.

Municipals: descartem acords tant amb els independentistes com amb l’immobilisme hostil contra Catalunya del PP i Cs

Pel que fa a les eleccions municipals, el secretari general d’Units ha explicat que el partit en la darrera reunió del consell nacional “va marcar les línies vermelles pels acords preelectorals que exclouen aliances amb els independentistes i també amb les forces unionistes i immobilistes, és a dir Cs i el PP”. I ha afegit que “una aliança amb Cs entraria en contradicció profunda amb el que a Units representa en l’espai del catalanisme centrat. En coherència amb les decisions del consell nacional, Units està obert a “possibilitats d’acord amb el PSC i amb grups independents per fer candidatures conjuntes, deixant la darrera paraula al Consell Nacional”.

Espadaler ha assenyalat que en al formulació d’aquests acords “hem prioritzat dos àmbits: la solitud de les persones grans a causa de l’envelliment de la nostra societat i els ajuntaments com a motors de la recuperació econòmica i del món emprenedor”. També ha ressaltat que Units per Avançar treballa per “posar els ajuntaments al servei de les persones i no de la República”.

7 de gener de 2019

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant