El Consell Nacional dóna llum verda a la renovació de l’acord amb el PSC i designa Ramon Espadaler per encapçalar la candidatura d’Units per Avançar

Published On: 24 desembre 2020Categories: Actualitat, Article0 CommentsTags: ,

El secretari general d’Units, Ramon Espadaler, ha afirmat que “si som realistes, de les properes eleccions, només en poden sortir dos possibles presidents: Pere Aragonés que representa la continuïtat d’un govern independentista, dividit i ineficaç, o Miquel Iceta, l’únic candidat que pot articular una alternativa sòlida i capaç d’afrontar amb cohesió els immensos reptes que té Catalunya al davant”.

El Consell Nacional reunit ahir al vespre telemàticament ha donat llum verda, amb l’aval del 97% dels consellers i de les conselleres, a les línies mestres del l’acord amb el Partit dels Socialistes de Catalunya per reeditar  una nova aliança per concórrer units a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, convocades per al pròxim 14 de febrer. 

Units per Avançar ha comunicat formalment aquest matí l’acord del Consell Nacional al Partit dels Socialistes de Catalunya. 

Pel que fa a les candidatures, la de la demarcació de Barcelona està encapçalada per Ramon Espadaler, secretari general del partit i diputat al Parlament del grup PSC-Units, i integrada també per Isabel Pallejà, consellera municipal del districte de l’Eixample de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Güell, membre del comitè directiu d’Units i responsable de l’àmbit d’educació, Olga Ortiz, membre del comitè directiu especialista en dret de família i mediació i membre de l’Observatori del Dret Civil Català, i Josep Isern, senior representant de la direcció d’Units de la Gent Gran. 

El consell nacional també ha designat el candidat de la demarcació de Tarragona: Joan Caballol, actualment diputat de les Terres de l’Ebre al Parlament del grup PSC-Units. A més, el Consell Nacional ha encomanat a la direcció la decisió de designar els candidats de la demarcacions de Girona i de Lleida.

L’única alternativa a l’independentisme només pot pivotar al voltant de Miquel Iceta

Espadaler ha remarcat que si som realistes, de les properes eleccions, només en poden sortir dos possibles presidents: Pere Aragonés que representa la continuïtat d’un govern independentista, dividit i ineficaç, o Miquel Iceta, l’únic candidat que pot articular una alternativa sòlida i capaç d’afrontar amb cohesió els immensos reptes que té Catalunya al davant”.     

El secretari general d’Units ha remarcat que “la pròxima campanya ha de ser positiva i propositiva i s’ha de centrar en la reconstrucció com a prioritat absoluta”. En aquest sentit, ha destacat “la importància de l’ús dels fons europeus per encarrilar el futur” i ha mostrat la “preocupació per la gestió que l’actual govern, desnortat i dividit, esta fent al respecte”

Crida a la participació en les eleccions

Espadaler ha fet una crida a la participació en les eleccions del 14-F en el sentit que l’abstenció pot afavorir l’independentisme i facilitar-li la majoria en vots i escons, especialment si l’electorat que no comparteix les tesis independentistes es queda a casa. Conscient de la necessitat d’acords en la propera legislatura Espadaler ha afirmat que “l’acord amb el PSC va en la línia del que serà la pròxima legislatura que requerirà acords entre forces diferents, sobre la base dels grans objectius compartits: la recuperació sanitària, econòmica i social davant la pandèmia del covid-19, el manteniment de la cohesió social, l’enfortiment del prestigi de les institucions i l’avenç en l’autogovern de Catalunya”.

En aquest sentit, el secretari general d’Units ha defensat l’acord entre socialistes i democristians, “famílies ideològicament diferents, però capacitades per sumar en temps de dificultats com el que ens toca viure”. I ha afegit:  “és temps de buscar més el que ens uneix, que el que ens separa. I avui ens uneix la preservació de l’estat del benestar, la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica i social per evitar més fractures”.

24 de desembre de 2020

 

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant