El Consell Nacional d’Units aprova concórrer a les eleccions municipals de Barcelona en coalició amb el PSC

Published On: 2 març 2019Categories: Actualitat0 Comments

Units per Avançar ens presentarà amb llistes pròpies o en coalició amb altres forces polítiques en una quarantena de municipis i no descarta fer-ho a les eleccions generals i europees.

Pel que fa a Barcelona, el secretari general, Ramon Espadaler ha dit: “com a catalanistes que som no podem compartir candidatura amb Manuel Valls, de Ciutadans i UPyD ja que, obertament, són partits políticament hostils al catalanisme”.

El consell nacional d’Units per Avançar ha aprovat en la seva reunió d’aquest matí anar en una coalició amb el Partit dels Socialistes de Catalunya a les properes eleccions municipals de la ciutat de Barcelona, incorporant-se així a la candidatura encapçalada per Jaume Collboni.  El resultat de la votació ha estat 86% dels consellers a favor, el 9% en contra i el 5% abstenció. El secretari general, Ramon Espadaler, ha remarcat que “davant el desgavell generat en aquests darrers quatre ants de govern Colau, Units aposta per l’empenta i el rigor de la candidatura de Jaume Collboni”.

En l’àmbit municipal, tant a la ciutat de Barcelona com en la resta de localitats en les quals que es presentarà, Units posarà un èmfasi especial en dos àmbits. Un, en donar respostes a la manca de serveis per afrontar els problemes de les persones grans com, sobretot, el de la solitud, tant a les grans ciutats com als municipis mes petits, un problema derivat de l’envelliment de la nostra societat. Per aquesta raó, promourem polítiques de suport a les famílies. Posarà, a més, un èmfasi especial en les polítiques econòmiques al servei de la dinamització econòmica i la generació de llocs de treball. En el cas de Barcelona, incidirà, sobretot, en la seguretat, qüestió desatesa per l’actual govern municipal que comporta efectes negatius tant sobre els barcelonins i les barcelonines, com sobre el turisme, pilar de la nostra economia. El secretari general ha reiterat la màxima d’Units en les pròximes eleccions municipals: “volem posar els Ajuntaments al servei de les persones i no d’una República inexistent”.

Així mateix, Units treballa per tancar altres acords locals en diversos municipis d’arreu del territori, també en coalició amb el PSC, entre els quals destaquen ciutats com Lleida, Badalona o municipis com, entre d’altres, Vilafranca del Penedès, Canet de Mar, La Seu d’Urgell, Sant Sadurni d’Anoia.

 

 

Més enllà dels acords per concórrer a les municipals conjuntament amb el PSC, Units té previst presentar llista pròpia en algunes localitats, així com tancar altres coalicions electorals amb agrupacions municipals independents.

Eleccions generals i europees.

Pel que fa a les generals i europees, Units per Avançar manté contactes amb diverses forces polítiques d’arreu de l’Estat amb les que avaluem la possibilitat de concórrer conjuntament a les eleccions. Cal remarcar que el darrer consell nacional ja va establir les línies estratègiques del partit entre les quals destaquen el reconeixement constitucional de la identitat pròpia de Catalunya, el desplegament màxim de l’Estat de les Autonomies, un autogovern de qualitat  i un finançament just per a Catalunya.

Un partit catalanista com Units per Avançar no pot anar en una candidatura al costat de Cs o UPyD

D’acord amb aquestes línies estratègiques, Units referma que ha rebutjat de ple la candidatura  de Ciutadans, encapçalada per Manuel Valls. Com ha dit el secretari general del partit, Ramon Espadaler: “Una força política catalanista com som Units no podem compartir candidatura amb Manuel Valls, de Ciutadans i UPyD ja que, obertament, són partits políticament hostils al catalanisme. Units no és soluble en una candidatura com aquesta”.

En declaracions després del consell nacional i recollint la posició d’aquest organisme, Espadaler ha reiterat que “el suport a la candidatura de Manuel Valls i Ciutadans, UPyD i altres és incompatible amb la militància a Units per Avançar”.

2 de març de 2019

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant