Els grups parlamentaris hem de fer un exercici de responsabilitat cercar àmbits i espais transversals per avançar

Published On: 15 novembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler ha “lamentat profundament” que no s’incorporin a la taula del diàleg convocada pel president de la Generalitat els grups parlamentaris que falten a la reunió prevista per demà.

A més, ha remarcat que  “hi ha molt marge per avançar en polítiques en què podem arribar més fàcilment a un acord”.

Espadaler ha considerat que el document presentat per PSC-Units “pretén impulsar l’acció de govern des del realisme” i es tracta “d’un exercici de responsabilitat cap allò que hem de fer els diferents grups parlamentaris: cercar àmbits i espais transversals per avançar”.

Espadaler ha participat en la roda de premsa al Parlament de Catalunya amb el president del grup parlamentari PSC-Units, Miquel Iceta, per presentar aquest document amb el títol “Diàleg per enfortir la convivència i recuperar consensos per avançar en l’autogovern, el progrés econòmic i l’impuls a les polítiques socials”

El document presentat per PSC-Units es divideix en 6 objectius: El pluralisme i respecte a les institucions, el respecte a la legalitat i al marc constitucional, el desbloqueig de les institucions i evitar erosionar les institucions d’autogovern sobre la base de no crear institucions paral·leles, treballar en les polítiques públiques, el desenvolupament econòmic, la igualtat d’oportunitats, un nou acord per enfortir l’autogovern i millorar el finançament i l’aprofitament integral del diàleg amb el nou govern d’Espanya.

Iceta ha recordat que hem insistit “una i mil vegades que sense diàleg no trobarem solucions” i ha lamentat que la reunió de demà comenci ja “amb un handicap molt gran” després que PP, C’s i CUP hagin decidit no participar. Ha recordat que aquesta convocatòria “és un mandat parlamentari” i ha alertat als partits que no hi assistiran que “no poden exigir al Govern que compleixi el mandat del Parlament i ells desentendre’s de complir-lo”. A més, ha afegit: “malgrat que hi hagi temes en què estem molt distants n’hi ha d’altres que podrien ser objecte d’aproximació i d’acords”.

Espadaler i Iceta han considerat que en aquests moments el Govern de la Generalitat “està paralitzat, desorientat i dividit” i que Catalunya “es troba en una cruïlla”. En aquest sentit creuen que “és molt diferent una aproximació “Otegi” que una aproximació “Urkullu” que ens situaria en el pragmatisme, el respecte a les institucions, diàleg i en aprofitar la finestra oberta que ha suposat el canvi polític a Espanya.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant