En mans dels radicals

Divendres passat, en el marc de la celebració del Dia de les Esquadres, la festa anual del Cos de Mossos d’Esquadra, el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va tenir paraules de reconeixement i elogi cap als Mossos. L’endemà, un miler de policies, tant del Cos de Mossos, com de diverses policies locals, es van manifestar pels carrers de Barcelona per demanar respecte per la tasca policial. Era un missatge clar destinat tant a una part de la ciutadania, com, sobre tot, al Govern de la Generalitat del que, intueixo, no noten una gran empara.

 

Diumenge, la CUP, erigint-se novament com a portaveu dels grups polítics que donen suport al Govern, va anunciar la creació d’un nou organisme responsable de fiscalitzar la tasca policial. Un ens extern a la policia i al mateix Govern, encarregat de vigilar la policia i sancionar les conductes impròpies. Una responsabilitat que per llei i fins el dia d’avui, recau en la Unitat d’Afers Interns, per cert, no depenent de la prefectura policial, sinó de la Direcció General de la Policia. De tot plegat es desprèn que els socis de Govern no s’acaben de refiar dels Mossos i dels control legalment establerts, i que la CUP no es refia ni d’això, ni del Govern.

Que poc que van durar les bones intencions i les bones paraules, estic segur que sentides, del Conseller Elena cap als Mossos!  Tres dies va trigar la CUP a recordar a ERC i al Govern el que havien signat conjuntament per fer-li néixer. Aquest és el tema i aquesta és la llosa que condiciona i condicionarà el Govern fins el darrer dia.

Deia l’acord ERC-CUP que els dos primera anys de Legislatura es dedicarien a acumular forces i preparar la confrontació democràtica que es faria a la segona part de la legislatura. Pel que es veu, l’acumulació de forces i preparació de la confrontació duu implícit l’afebliment de la nostra policia. Fatal.

 

Ramon Espadaler, secretari general d’Unit per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant