Espadaler: la moció de censura és una oportunitat per als partits que donen suport al govern de la Generalitat per involucrar-se en la governabilitat d’Espanya

Published On: 26 maig 2018Categories: Actualitat0 Comments

El diputat d’Units per Avançar, Ramon Espadaler ha afirmat que la moció de censura que ha presentat Pedro Sánchez “està clarament justificada”

En declaracions durant la seva visita al XXXIX Aplec del Caragol de Lleida, el diputat d’Units ha assenyalat que “la sentencia del cas Gürtel és demolidora, es miri des de la perspectiva que es miri. En  un país normal, qui té la màxima autoritat del govern, que és el president Rajoy, hauria d’haver assumit responsabilitats i no sortir amb l’actitud prepotent, gairebé “xulesca” com va fer ahir, retraient el suport de forces polítiques catalanes a la moció de censura. Això la justifica encara més .”

Espadaler ha dit que “veiem la moció com una oportunitat. Ho és per als partits de caire independentista amb presència al Congrés dels Diputats i que representen una part dels interessos de Catalunya per involucrar-se en la governabilitat d’Espanya.  Des d’Units els demanem que ho facin. El que representa el president Rajoy no ha servir per res. S’ha posat d’esquena a qualsevol dels interessos i de les demandes legítimes de Catalunya de millorar l’autogovern o de simplement d’establir un diàleg”.

“I també demanem a l’altra part- ha afegit Espadaler- als partits d’àmbit estatal que no defugin o que no vulguin aïllar els partits que no tenen una ideologia que no comparteixen. És una oportunitat perquè els partits de l’immobilisme abandonin el seu menyspreu cap a Catalunya. També, doncs, per escoltar una part de la veu de Catalunya”.

A més, ha reblat: “encoratgem els partits independentistes del Congrés a ser valents i que participin de la governabilitat d’Espanya perquè puguem iniciar converses, que és el que necessitem. Primer ens hem d’aclarir Catalunya endins i després dialogar amb el govern d’Espanya per avançar, per sortir de la situació actual que no pot complaure ningú”

Sobre aquest diàleg, Espadaler ha recordat la proposta d’Units de Pacte d’Estat sobre cinc grans aspectes: el reconeixement de la realitat nacional de Catalunya; el reconeixement de competències estables en els temes que ens defineixen com a nació; un nou finançament just, objectivable i de qualitat; resoldre els temes del codi penal definint els delictes de rebel·lió i de sedició i fer reformes a Espanya amb un Senat que sigui semblant a l’alemany”.

D’altra banda, ha manifestat que Units per se suma a la iniciativa perquè l’Aplec del Caragol sigui declarat merescudament festa reconegut internacionalment i ha dit que “es una festa en la qual hi cap tothom. Això és extraordinàriament positiu. Diu molt dels lleidatans, dels organitzadors de l’Aplec i de la voluntat de totes les persones que en formen part.

Espadaler ha visitat l’Aplec del Cargol acompanyat del coordinador d’Units per Avançar a Lleida, David Pàmpols, i la regidora del partit a la Paeria, Rosa Mari Salmerón.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant