La defensa del model educatiu basat en la immersió lingüistica és un pilar fonamental del nostre catalanisme polític

Published On: 23 novembre 2019Categories: Actualitat0 Comments

En el consell nacional d’Units, el secretari general del partit, Ramon Espadaler, ha dit que “al Parlament de Catalunya, hem votat diferent per defensar el dret dels pares a la lliure elecció de centre educatiu que volen per als seus fills i també ho farem si es posa en qüestió el model d’immersió lingüística, que considerem positiu per a la cohesió social”.

En la reunió del consell nacional d’avui a Barcelona, Units per Avançar ha presentat el document sobre el posicionament educatiu del partit -s’aprovarà el en pròxim consell nacional-, en el qual es fa una ferma defensa de la Llei d’Educació de Catalunya des de la doble perspectiva del model lingüístic i del dret dels pares a escollir l’escola que volen per als seus fills. Són dues qüestions centrals i irrenunciables per a Units per Avançar que darrerament han estat objecte de polèmica arran de les declaracions de la Ministra Celaá qüestionant la constitucionalitat del dret dels pares a escollir l’educació que volen per als seus fills, i per la proposta congressual dels socialistes catalans de revisar alguns aspectes del model lingüístic català recollit en la LEC.

En aquest sentit, Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar, ha manifestat que “Units no estem per canviar ni una coma de la Llei d’Educació de Catalunya, ja que el model d’immersió lingüística ha estat i és un molt bon punt de trobada, positiu per a la cohesió del país i per a la igualtat d’oportunitats, mentre que el model que garanteix als pares el dret a escollir l’educació que volen per als seus fills i la llibertat de creació de centres amb ideari són aspectes nuclears del model social que defensem”.

Espadaler ha remarcat que “la defensa del model educatiu basat en la immersió lingüística és per a nosaltres un pilar fonamental del  catalanisme polític d’Units per Avançar”

Espadaler ha recordat que el pacte subscrit amb els socialistes catalans que ha donat lloc al grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar fa expressa reserva de vot en els àmbits de l’educació, de la sanitat i de les qüestions que afecten a la consciència. En aquest sentit, ha subratllat que “al Parlament de Catalunya, hem votat de forma diferenciada per defensar el dret dels pares a escollir el model d’educació que volen per als seus fills i, si cal, també ho farem per defensar el model d’immersió lingüística perquè el considerem positiu per al país. Hi ha un punt de trobada molt ampli en aquest país, que és la LEC i l volem mantenir”.

El Consell Nacional -que ha començat amb un minut de silenci per la mort del conseller Toni Polo i de l’exeurodiputat Francesc Gambús- ha aprovat incorporar al comitè directiu d’Units per Avançar Albert Batlle, Quim Llimona, Maite Casado, Maite Català, Cèlia Martínez i Francesc Marfà.

23 de novembre de 2019.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant