No és tolerable que el PP dicti la política lingüística de la mà de Societat Civil Catalana

Published On: 16 febrer 2018Categories: Actualitat0 Comments

“Aquesta és una raó més per fer Govern ja a Catalunya i per derogar l’article 155”

Així ho ha remarcat el diputat d’Units per Avançar en el Parlament de Catalunya, Ramon Espadaler, davant la notícia que el govern espanyol estudia la possibilitat d’aplicar l’article 155 sobre la normalització língüística en incloure una casella pel castellà en la preinscripció escolar.

Declaracions de Ramon Espadaler als mitjans de comunicació:

Teletips d’agències:

EUROPA PRESS

Espadaler reivindica l’escola catalana i urgeix al fet que hi hagi Govern per “derogar el 155”

Avisa que el seu grup defensarà la immersió lingüística on sigui necessari

El diputat del PSC-Units en el Parlament Ramon Espadaler ha reivindicat aquest divendres el model d’immersió lingüística de l’escola catalana i ha urgit a formar al més aviat possible un Govern efectiu per “derogar el 155”.

“Hi ha una manera de derogar el 155, que és formant un Govern, amb el qual això no hagués passat”, ha dit en declaracions als mitjans en el Parlament en al·lusió a la iniciativa del Govern central per introduir el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes.

Espadaler ha dit que el model català és una reeixida font de cohesió social i que “no hi ha cap conflicte a les escoles”, per la qual cosa ha reivindicat que no s’utilitzi aquest tema amb finalitats electorals.

“Condemnem que l’escola catalana estigui pagant els plats trencats d’una lluita fratricida entre Cs i el PP, que estan fent moltes concessions al populisme per un grapat de vots”, ha criticat.

Per això, ha demanat “als uns i als altres que deixin d’utilitzar l’escola, els nens i les famílies com a arma electoral”, i ha avisat que el seu grup defensarà la immersió lingüística allà on sigui necessari, també al Congrés dels Diputats.

AGÈNCIA EFE

Espadaler dice que escuela catalana es víctima de “lucha fratricida” PP y Cs

El diputado de Units per Avançar, integrado en el grupo del PSC en el Parlament, Ramon Espadaler, ha afirmado hoy que la escuela catalana es víctima de la “lucha fratricida” y “las concesiones al populismo” por parte de PP y Cs.

En declaraciones a los periodistas, Espadaler ha sostenido que el modelo educativo en Cataluña “funciona” y “no hay conflicto” en las aulas catalanas.

El diputado de Units per Avançar ha pedido que “no pongan a la escuela catalana en una posición de lucha partidista”, ni que la “utilicen como un arma electoral arrojadiza”.

“El modelo educativo en Cataluña es positivo, es bueno, una fuente de cohesión social y un modelo que funciona”, ha sentenciado, y ha destacado el amplio consenso que existe en Cataluña sobre el modelo educativo “entre fuerzas políticas muy diferentes”.

Espadaler ha atribuido el anuncio del Gobierno de que permitirá elegir el castellano como lengua vehicular tanto a la aplicación del artículo 155 de la Constitución en Cataluña como a los partidos soberanistas que han sido incapaces de alcanzar un acuerdo para formar Govern en Cataluña: “Esto con un Govern no habría pasado”.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant