Units convida tot l’arc parlamentari de Catalunya i d’Espanya a fer un pacte d’Estat per resoldre el conflicte

Published On: 6 abril 2018Categories: Actualitat0 Comments

Després de la reunió d’aquest matí del comitè directiu d’Units per Avançar presidida per Oriol Molins, el diputat d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha explicat que l’interlocutòria d’ahir de la Justícia alemanya sobre la situació de Carles Puigdemont “és una oportunitat”

Espadaler ha dit que “en primer lloc, és una oportunitat per a Cs i per al govern de Mariano Rajoy de fer el que no han fet durant aquests darrers anys: política. El govern del PP ha delegat en l’àmbit judicial una qüestió que és de naturalesa netament política. Per tant, és una oportunitat a reconduir aquesta no política cap a la política”

El líder d’Units ha destacat que “també és una oportunitat per al món independentista. Li reclamen una vegada més la necessitat de dotar-nos d’un govern que pugui ser operatiu i que, en definitiva, pugui fer política i dialogar. Ho hem de situar en el terreny de les institucions”

Espadaler ha subratllat que “des del respecte que mantenim sobre la separació de poders, pensem també que és una oportunitat per revisar la duresa de les mesures i d’algunes acusacions que s’han fet en l’àmbit judicial en tota la qüestió del procés”. I ha afegit: “hem assistit amb dolor com des del govern Rajoy s’ha delegat en la Justicia i com des del independentisme s’ha delegat en el carrer. Necessiten per tant un govern a Catalunya  i també que el govern Rajoy recuperi la política”

El diputat d’Units per Avançar ha posat èmfasi en que “convidem a tot l’arc parlamentari tant català com a espanyol a un pacte d’Estat. No ens en sortirem si ho deixem només en mans del governs –un que s’ha negat a fer política i l’altre, malauradament inexistent perquè l’independentisme ha estat incapaç de configurar-lo”

Espadaler ha reblat: “apel.lem tots els grups parlamentaris sense excepció a fer un pacte d’Estat”. El diputat socialcristià ha recordat que “aquest és un problema del conjunt de l’Estat. Fem aquesta reflexió i remarquem la necessitat d’aquest pacte d’estat per afrontar des de la política i des de l’amplitud de mires el problema de Catalunya amb Espanya, un conflicte obert i internacionalitzat”.

Espaldaler ha refermat: “des d’Units ho volem veure com una oportunitat per al govern Rajoy i CS de fer el que no han fet fins ara, és a dir, política , per als independentistes de fer el que no han fet: govern i  per a l’àmbit judicial -pel que ha manifestat respecte i del que ha reconegut la independència- per repensar la duresa d’algunes mesures i per a tot l’arc parlamentari de Catalunya i del Congrés dels Diputats per fer un pacte d’estat per afrontar des del realisme el desencontre entre Catalunya i Espanya, que és una veritable crisi d’Estat”

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant