Units per Avançar defensa l’escola diferenciada, una realitat inclosa en el model d’escola catalana

Published On: 23 maig 2020Categories: Sense categoria0 Comments

Davant la recent publicació en el DOGC de la Resolució provisional de no renovació del concert de Primària (6 a 12 anys) per part de la Conselleria d’Educació a 11 centres per motius de segregació per sexe , Units per Avançar exposa:

1.- Units defensa ara i sempre la llibertat de creació de centres educatius i la lliure elecció d’aquest per part de les famílies, així com la lògica concertació inherent a aquest dret.

2.- D’una forma clara i nítida, defensem el model d’escola diferenciada, una realitat més que trobem inclosa en el model “d’Escola Catalana”, plena de riqueses i formes pedagògiques, que ens ha portat a tenir èxit educatiu respectant, sempre,  els diferents models amb tota llibertat.

 

3.- Rebutgem absolutament la Resolució de Renovació de concerts educatius que el retira a onze centres d’educació diferenciada. Considerem un atac frontal a la llibertat de centre i a la llibertat de les famílies a escollir projectes educatius propis.

4.- Aquest dret, reconegut constitucionalment, ha estat emparat amb reiterada jurisprudència estatal com internacional, a més a més, del suport d’experts pedagogs com un model més d’èxit educatiu.

5.- Demanem la rectificació d’aquesta decisió per evitar conculcar drets tant dels centres educatius, com de les famílies i de la pròpia Administració davant d’una més que possible sentència en contra d’aquesta Resolució.

23 de maig de 2020.

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant