Units per Avançar demana al president Puigdemont que convoqui eleccions i crida a construir una plataforma electoral catalanista moderada

Published On: 21 octubre 2017Categories: Actualitat0 Comments

Units considera que tant la DUI com el 155 suposen un retrocés per a Catalunya. En la convenció fundacional, Units per Avançar ha aprovat la ponència política i ha elegit un ampli comitè directiu format per Oriol Molins (president), Ignasi Rafel (vicepresident), Jordi Cerezuela (secretari d’organització), Sònia Batlle , Jordi Daura, Antoni Durán-Sindreu, Xavier Güell, Helena Isábal, Carlos Losada, Olga Ortiz, Josep M. Prats, i Montse Surroca.

El president ha dit que “ser avui catalanista significa per a nosaltres tres coses: treballar per preservar la cohesió social, per la defensa de les nostres institucions, del nostre autogovern, i per restituir la seguretat jurídica”. I ha reblat: “cal buscar els espais que ens uneixin en lloc d’accentuar el que ens separa”.

Units considera que tant la Declaració Unilateral de la Independència, com l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució (que s’està decidint en aquests moments a la Moncloa), són un retrocés per a Catalunya, per al nostre autogovern i per a les nostres institucions, que trigarem anys a restituir.

Demanem al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no declari la independència, sinó que aprofiti el temps de cocció del 155 (entre avui i el Ple del Senat), per convocar eleccions al Parlament de Catalunya. També demanem al Govern d’Espanya  de Mariano Rajoy que aturi l’article 155.

Demanem als presidents Rajoy i a Puigdemont que, més enllà de les cartes, despengin el telèfon i afrontin la situació des de la política. Creiem que cal una profunda revisió del marc de relacions entre Catalunya i Espanya que, arribat el moment, haurà de ser referendat, sí o sí, per les urnes. En aquesta línia, demanem un diàleg seriós, obert i constructiu.

Pel que fa a la seguretat jurídica, la marxa de centenars d’empreses i les anul·lacions turístiques, assenyalem que a qui més mal fa és als més febles: els treballadors i els aturats. Per això, fem una crida a tots els ciutadans de Catalunya i d’Espanya a desmarcar-se dels boicots: als d’aquí cap allà i els d’allà cap aquí. Una vegada constatada la negativa d’Europa a acceptar una Catalunya independent, afirmem que cal un retorn a la seguretat jurídica com ens demana Europa dia sí, dia també.

Units per Avançar ha avançat que el partit es presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i a les municipals del 2019: des de la nostra modèstia, però també des de la confiança amb les nostres idees, fem una crida al catalanisme moderat i transformador a construir una plataforma electoral que ompli l’espai  que hi ha entre l’immobilisme i la hostilitat cap a Catalunya del PP i de C,s, i l’independentisme del PDeCAT, Esquerra i CUP. És un espai avui orfe de referent polític. Aquí, sens dubte, el Partit Socialista de Catalunya té un paper fonamental.

Resolució aprovada

Prèviament, el portaveu del grup promotor, Carlos Losada, ha explicat el model de societat humanista que defensem: “volem  recollir el millor del  catalanisme, del centre polític, de l’esperit federalista europeu i del pensament polític humanista socialcristià”. També s’ha referit a la resolució aprovada en la convenció que reclama diàleg i consens sobre l’encaix de Catalunya que permeti renunciar a la DUI i l’aplicació de l’article 155. La resolució no descarta una reforma constitucional que en tot cas haurà ser de ser sotmesa a referèndum per posteriorment redactar un nou Estatut que retorni a l’Estatut previ a la retallada del TC i que s’adapti a les millores del nou marc constitucional. Aquest nou Estatut haurà de ser aprovat en referèndum pels ciutadans de Catalunya.

En la cloenda de la convenció fundacional també hi ha intervingut Mario Romeo, president de Portes Obertes del Catalanisme, que ha donat la benvinguda al nou partit. Ramon Espadaler ha parlat en la convenció en nom dels nous membres d’Units que s’hi han adherit últimament i ha destacat  “la importància que totes les persones que no s’identifiquen amb l’immobilisme unionista o l’independentista i que estan preocupades amb la situació actual es mobilitzin per defensar l’autogovern de Catalunya”.

Durant la cloenda s’ha llegit una salutació d’Andoni Ortuzar, president de l’EBB del PNB. Hi han assistit, entre d’altres, Wilheim Hoffmeister, director de l’oficina per Espanya i Portugal de la Fundació Konrad Adenauer (de la CDU), Miquel Iceta, primer secretari del PSC, Assumpta Escarp, també del PSC i diversos representats del món econòmic com CEOE, Foment de Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, Cercle d’Economia, dels sindicats UGT, CCOO i USOC, dels col·legis professionals, del món social i del món universitari.

Barcelona, 21 d’octubre de 2017

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant