Units per Avançar no participarà demà en la manifestació perquè discrimina l’escola concertada

Published On: 16 març 2018Categories: Actualitat0 Comments

Davant la manifestació convocada per demà dia 17 de març amb el lema ‘L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por’, Units per Avançar ha decidit no participar-hi per aquests motius:

  • Davant les accions continuades per erosionar el model educatiu de Catalunya i per qüestionar les legítimes opcions dels centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya, Units vol reiterar, formalment i explícitament, el total suport a la immersió lingüística en català i al model educatiu fixat per la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

  • La LEC va néixer l’any 2009 fruit de la idea del consens i l’estabilitat i va ser aprovada per una molt àmplia majoria del Parlament de Catalunya. Units defensarà aquest esperit de consens que va portar a l’aprovació de la LEC. Trencar-lo amb lleis o reformes aniria en contra de l’estabilitat que se’ns demana per part de tota la comunitat. Ens cal, doncs, facilitar el marc institucional estable i adequat per a la millora sistemàtica de la qualitat del sistema educatiu català. Donem suport a l’escola privada, a l’escola concertada i a l’escola pública. Són tres models d’èxit i de qualitat, tres models a preservar com a eina per garantir una millor qualitat d’ensenyament en el nostre país.

  • Cal respectar absolutament la lliure elecció de centres per part dels pares dins de la xarxa de centres públics, concertats i privats que conformen el servei públic d’educació a Catalunya, garantint el dret a una educació de qualitat.

  • Ara bé, prenem la decisió de no participar en aquesta manifestació perquè discrimina l’escola concertada. Entenem que qualsevol acte de “politització” intencionada o no, o posicionaments complementaris excloents en vers a altres realitats educatives fonamentades amb idees polítiques distorsionen la realitat del model ampli d’escola catalana. Malauradament, aquesta és la situació que es produeix a data d’avui.

  • La no participació ens referma en la voluntat inequívoca de la defensa que ha de fer el nostre país del model d’escola catalana i de no prescindir del nostre model educatiu, sense amenaçar la convivència i llur cohesió.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant