Units per Avançar participa en l’elaboració del POUM que marcarà el futur de la ciutat de Lleida per als pròxims anys

Published On: 25 abril 2018Categories: Actualitat0 Comments

La regidora d’Units, Rosa Maria Salmerón, ha intervingut en l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida que aquest matí ha aprovat inicialment la Paeria amb el suport del seu vot. Amb les aportacions d’Units, el POUM de Lleida garanteix un  desplegament del mapa educatiu.

Rosa M. Salmerón ha recordat que el plantejament urbanístic de la ciutat tenia una antiguitat de 19 anys i que per això calia actualitzar-lo “per donar resposta als problemes actuals i als que poden esdevenir en el futur”. I ha afegit que “el POUM plasmarà la ciutat que volem”.

La regidora d’Units, responsable d’Educació al govern de la Paeria, ha explicat que “amb les nostres aportacions ens hem assegurat que aquest POUM garanteixi un desplegament del mapa educatiu des dels 0-3 anys fins a l’edat adulta”. Salmerón ha assenyalat que s’augmenta la dotació de tots els sectors urbanístics de nou desplegament “per garantir els propòsits de l’activitat educadora”.

En aquest sentit, s’incorporen zones verdes al voltant de les escoles, zones verdes d’aprenentatge, com es farà ara, per exemple, amb el pati de l’escola de Mangraners. “Treballem –ha dit la regidora – perquè els equips educatius siguin alhora parcs que permetin que la formació de l’alumne no acabi a les aules, sinó que tingui continuïtat a l’exterior”.

Salmerón ha destacat també la millora de la mobilitat per crear “entorns escolars segurs”. La regidora d’Units ha afirmat que “es permetrà avançar en els espais de confort per a la comunitat eductiva gràcies a la xarxa bàsica de bicicletes i l’eix per a vianants, com es preveu, per exemple, en l’Avinguda De les Garrigues”.

Rosa Maria Salmerón ha subratllat que aquest POUM “intenta controlar i garantir el desenvolupament de la ciutat de Lleida i no afavoreix l’especulació”. A més, ha destacat que  el nou pla suposa “un avenç en la consolidació del sector industrial vigent, preveient espais de nova generació per a la implantació d’empreses d’alt valor afegit, sobretot, del sector agrari i ramader” amb els Polígons de Torreblanca i Quatre Pilans.

La regidora d’Units  també ha assenyalat que l’aposta per la rehabilitació dels habitatges serà “una oportunitat per a les petites i mitjanes empreses dels sector de la construcció, una dinamització clau per a la recuperació econòmica d’un sector molt castigat per la crisis immobiliària i econòmica d’aquests darrers anys”.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant